Regngöra!

Hej allihopa! 


Nu är det inte alls långt kvar på sommarlovet, två dagar för att vara exakt och jag hoppas ni är taggade på skolstarten! Själv är jag grymt taggad, börjar nästan direkt med en studieresa till Barcelona, så kan absolut inte klaga ;) Men, det var inte det jag hade tänkt att skriva om, utan jag tänkte faktiskt slänga upp ett litet recept! För vad finns det bättre på än regnig dag att göra än att pyssla lite? Inte så mycket enligt mig! Och istället för att plocka med sig den hederliga gamla moroten till stallet är det väl lite mer fräckt att kunna ta med sitt alldeles egna hemmagjorda hästgodis? :) Stort plus är dessutom att detta recept görs på saker som man oftast har hemma och tar knappt någon tid alls att göra och brukar vara populärt bland våra fyrbenta vänner, så here we go;

Börja med att sätta ugnen på 180 grader och lägg sedan ett bakplåtspapper på en plåt.
Ingredienserna man behöver är följande:
Rågmjöl (Rågsikt fungerar också)
Havregryn
Sirap 
Morot/äpple (Antingen bara en av dem, eller båda)

Börja med att hälla 2dl rågmjöl och 2dl havregryn i en bunke och blanda ut dem ordentligt. 
Använd sedan rivjärn med smala hål och riv ungefär ett halvt äpple och en halv morot.

Häll i 2dl sirap i mjölblandningen och rör om tills det blir en smet, rör ner äpplena och morötterna och blanda noggrannt. Nu är smeten ganska kladdig, så fyll gärna på med mjöl och havregryn tills smeten ser torr ut. (Den ska inte falla isär, bara sluta kladda) Sedan tar du och rullar små bollar av smeten och lägger dem på plåten. TIPS, fukta händerna rikligt med vatten ungefär mellan varannan boll, så slipper du att smeten klibbar fast och godisen blir dessutom slätare. Tänk på att bollarna inte ska vara för stora. :) Man kan även rulla dem till små pellets om man vill det.

När plåten är full stoppar man in den i ugnen och gräddar dem ca 11-12 minuter, håll koll på dem och avgör vad som passar efter din ugn och godisarnas storlek (större godis, längre tid) Fråga gärna om ni undrar något! :)
Lycka till!

 

Kram / Emma G

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0